Etusivulle »
ETUSIVU
valittu kansio UUTISET
Palkitut pelaajat 2017
Kuntoliiga 2017
XVI Vuositurnaus 2017
Hotsal 2017
Kauden 2016 päättäjäiset ja palkitut
Kuntoliiga 2016
Lindan Cup 2016
XV Vuositurnaus 2016
Hotsal 2016
Kauden 2015 päätös
Kuntoliiga 2015
Lindan Cup 2015
XIV Vuositurnaus 2015
Hotsal tilastot
Hotsal finaali 2015
PePo - Gab otteluraportti
PePo - GAB 4.10.2014
Functio Laesa
Lisää kuvia Mustat Kukot
Kukko kaatui - Jocko riisui
Lindan Cup - PeGABUS
GBK-TPS Kemiössä
Lindan Cup yhteiskuva
Otteluohjelma 7.6.2014 Lindan Cup
Linda Cup 2014 lähestyy
valittu Vuositurnaus 2014
Vuositurnaus info
Kultainen Hirvi Cup
PePo, ett vinnande koncept
Vuosikertomus 2012 julkaistu
Kultainen Hirvi Cup Info
Perjantaipojat B-mestareiksi
Hotsal huipentuu B-finaaliin
PePo - Gab ja saunailta
GAB - Pepo
GAB uusi mestaruuden
Vuositurnausraportti
Röda Laget - Pepo 7.4.2013
PePo Vuositurnaus 2013
Hotsal 2012 - 2013
Hotsal finaalia odotellessa
Hallituskokoonpanoon muutoksia
ARKISTOON »
SEURA
JOUKKUE
KILPAILUTOIMINTA
SAAVUTUKSET
TREENIT
HISTORIAA
GALLERIA

05.05.2014 19:35 Joakim Sjöblom

GAB taas mestari - nyt 0-0 linjalla


Iloiset mestarit

Perjantaipoikien XIII vuositurnaus pelattiin lauantaina 26. huhtikuuta Peltolassa. Ajankohta jäi kovin myöhäiseksi, mutta muita kunnon saliaikoja ei ollut tarjolla. Parin vuoden tauon jälkeen oli mukana taas 6 joukkuetta. Mukana olivat meidän lisäksi tutut Grani Airbags (GAB), FC Forest, Parmanharjun Toivo (PaTo), Raision Papat (RaPa) ja KGB. Yksinkertainen sarja jonka voittaja on mestari. Peliaikana nyt lyhyempi 15 minuuttia juoksevana. Lassi oli nyt ottanut turnausjohtajan homman Mikalta. Toki muutkin olivat auttamassa järjestelyissä.

Turnaus alkoi kannaltamme loistavasti. PaTo, jolle hävisimme hotsalissa, meni nurin 2-0 mainion pelin jälkeen. Joukkueen liikkuvuus oli hyvä ja hyökkäyksessä oli nopeat vaihdot. Lupan ollessa työhommissa Mara oli maalissa ja aika helpolla pääsi. Maran hienon avausheiton jälkeen Efren pääsi hyvään paikkaan josta ei erehtynyt. 1-0. Hieno maali. Tomas varmisti voiton osumallaan, mutta mitään hätää ei pelin aikana ollut. Koko joukkue taisteli esimerkillisesti.

KGB-RaPa oli jännittävä ottelu. KGB meni aika nopeasti 2-0 johtoon ja näytti varmalta voittajalta. RaPan äijät ovat kuitenkin vanhoja kettuja ja 1-2 kavennuksen jälkeen tuli liukuhihnalta kaksi lisämaalia. KGB oli ihan sekaisin. 2-3.
 
RaPa:n Tony Hammarberg laukoo pallon voimalla KGB:n maaliin

Forestin ja GABin pelissä vauhtia riitti ensiminuutista loppusummeriin. GAB painosti muttei pystynyt murtamaan Forestin rautataista taistelevaa puolustusta. 0-0. Hyvätasoinen peli. Onneksi Forestilla ei ollut tälläinen henki päällä omassa turnauksessaan, silloin olisi sen turnauksen pojan valloittaminen ollut paljon hankalampi.

GAB:in maalivahti aloitti turnauksen nollapelillä Forestia vastaan ja jakeli hyviä avauksia

PePo-KGB. Tasainen alku, sitten KGBlle helpohko maali. Ja toinen tuli heti perään. PePon painostus ei juuri tuottanut mitään. Vaihdot venyivät ja yritettiin liikaa itse ratkaisua. PaTo-pelin liikkuvuus ja nopeat vaihdot olivat muisto vain. Abdin kavennus tuli aivan liian myöhään. Heikko peli PePolta.  Ei missään nimessä ansaittukaan voittoa, mutta tasuri oli aika lähellä.

Kapteeni Durre hämmästelee PePo:n tason laskua KGB pelissä

RaPalla ei ollut saumoja Patoa vastaan. 0-3. Nyt PaTo näytti siltä joukkueelta jolle hävittiin Hotsalsissa.  Forest-KGB peli oli tasainen. Sitten Aziz maalasi Forestille. Voitto oli jo kotona, mutta viimeisellä minuutilla  KGB tasoitti maalivahdin pitkällä heitolla jonka hyökkääjä puski maaliin selin. 1-1. Jos PaTo pelasi hyvin RaPaa vastaan niin nyt ei ollut mitään mahdollisuuksia Grania vastaan. GAB vei peliä mennen tullen voittaen 4-0. Yllättävän paljon pelit olivat menneet ristiin ja turnaustilanne oli kihelmöivän tasainen.

Pato ei löytänyt aukkoja Gab:in puolustuksesta - voitto punaisille 4-0

PePo-RaPa pelistä ei jää kovinkaan paljon historian kirjoihin. Pakkovoitto otettiin  melko tasapaksulla  suorituksella. Nyt oli Luppa siirtynyt maaliin ja Mara siirtyi penkille varamieheksi. Peli tökki taas eikä meinannut tulla tulosta. Kunnes Jomppe, ensimmäisessä ja ainoassa vaihdossan,  vei meidät Durren syötöstä johtoon.  Tosi iloinen mies tuli vaihtoon, ja minä kyllä hänelle sen osuman ilolla suon. Josén tuhlattua avopaikan hänelle tuli uusi jolloin (taas Durren syötöstä) pisti längistä maalivahti Heinosen ohi.  Klappat och klart 2-0.

KGB-GAB peli oli yllättävän tiukka. KGB tasoitti Granin johdon, ja peli ratkesi  vasta loppuminuuteilla KGBn muuten hyvin pelanneen maalivahdin mokaan. 1-2. Erittäin tärkeä voitto sarjataulukon kannalta. PaTo voitti Forestin taistelupelissä 1-0. GABilla ei ollut vaikeuksia RaPaa vastaan voittaen 3-0, mutta joukkueet kävivät turhan kuumina. Tuomari Laine kuitenkin hiljensi Granin vaihtopenkin.

PePo-Forest. PePolle oli iso takaisku että Durre joutui lähtemään eikä Ilkkakaan tullut vahvistamaan puolustusta vaikka oli ilmoittanut tulostaan. No, niillä pelataan ketkä ovat paikalla. Sota ei yhtä miestä kaipaa, sen on joukkue osoittanut jo aiemmin tällä kaudella. Forest pelasi taas kuten Grania vastaan. Eli tiukkaa puolustustuspeliä ja vastahyökkäyksia. Sillä erolla että nyt vastahyökkäykset tuottivat tulosta. Emme pystyneet murtamaan Forestin puolustusta. Painostuksesta huolimatta palloa ei saatu millään Forestin maaliin. Hallinta oli kuitenkin näennällistä sillä Forestilla ei missään vaiheessa ollut mitään suurta hätää. Hyvin puolustivat. Myöhäinen omamaali ei paljon lohduttanut. Ja lopuksi päästettiin vielä Forestin mies karkuun, 1-3. Virheitä pitää ottaa näissä tilanteissa! Äijä kiinni tai nurin. Niin tekevät muut joukkueet, me ollaan aivan liian kilttejä. (Maako ja Efren poislukien). Tämä tulos ratkaisi samalla GABille turnausvoiton, sillä PePo oli ainoa joukkue jota sitä uhkasi.

Forest pelasi loistavaa joukkuepuolustusta, jonka lisäksi mv Pirttilän puutarhahanskat olivat aivan liekeissä 

Myös hyökkäyspeli oli astetta PePoa luovempaa

Seuraavat pelit pelattiin aika sopuisasti, panosta turnausvoittoon ei enään ollut. KGB ja Pato jakoivat pisteet 1-1 lukemin. Forestilla oli nyt henki päällä ja RaPa meni nurin 3-0.
Ei auttanut, vaikka RaPa:n maalivahti Heinonen teki parhaansa torjunnoissa...

... ja yritti tehdä maalit toisessa päässä - Forest vei pisteet maalein 3-0

PePo-GAB oli viimeinen peli . Lähtökohta oli se että voitolla oltaisiin toinen, tasapelillä kolmas ja tappiolla neljäs. Tomas siirtyi pakiksi Abdin tilalle joka nostettiin hyökkäykseen.  Efrenkin oli loukkaantuneena poissa rivistä. Itse toivoin ennen peliä pienintä mahdollista tappiota, mutta tätä ei tietenkään saanut näyttää joukkueelle.  Joukkue oli kuitenkin eri mieltä ja jostain kaivettiin esiin hurja taistelutahto. Voi jos tämä olisi löytynyt Forestia ja KGBtä vastaan! Ottelu oli hyvin tasainen. GAB tuhlasi pari hyvää paikkaa, mutta sen jälkeen PePo oli hiukan niskan päällä.  Mutta maaleja ei tullut. 0-0. Tosin GAB teki viime minuutilla osuman joka meni maaliverkon läpi mutta tuomari ei sitä huomannut. Puhuttiin jopa että tulos muutettaisiin GABin 1-0 voitoksi, mutta näinhän ei tietenkään tapahtunut. Tuomarin ilmoittama virallinen lopputulos pätee. Tomas oli ilman muuta ottelun pelaaja ja sai ehkä sen takia PePon parhaan pelaajan palkinnon?

Turnauksen neljäs nollapeli ja vain yksi päästetty maali koko päivänä teki GAB:in veskarista vahvan ehdokkaan joukkueen MVP:ksi - tällä kertaa direktoraatti asetti kuitenkin edelle numeron 12

PePon peli ei ollut läheskään sillä tasolla kuin Forestin turnauksessa. Sitä olisi vaadittu sillä turnausvoitto olisi ollut täysin otettavissa. Itse olin kuumeisena vähän veto pois. Se ei kuitenkaan mitään ratkaissut. Joukkue ei päässyt nyt missään nimessä parhaimpaansa. Kaksi tosi hyvää peliä, mutta kaksi heikkoa. Sellaisella suorituksella ei turnausta jossa jokainen peli on tärkeä voiteta.

Pytty meni taas Granille. Tosin Abdin veto hajoitti pokaalin, mutta Nipa kävi kotona sen korjaamassa. GAB voitti ansaitusti turnauksen. Paras joukkue, joskin parempaakin GABia on nähty. Vähiten virheitä silloin kun peli ei ihan kulkenut. Ei kuitenkaan voittanut kun kolme peliä viidestä. Mutta kaksi 0-0 peliä ratkaisi voiton. Vastustajat eivät myöskään saanet näistä ylimääräisiä voittopisteitä. Ja muut pelit menivät sopivasti ristiin. Onnittelut heille!


Forest nappasi kakkossijan tiukalla puolustuspelaamisella ja hyvän maalivahtipelin ansiosta. Vaikka kahden kierroksen jälkeen olivat sarjataulukon viimeiseinä. Taistelusta joukkuetta ei ainakaan voi moittia, antoivat kaikkensa. Maksimisuoritus. PaTo jäi neljänneksi huonommalla maalierolla. Hävisivät kuten PePo kaksi peliä, mutta sillä erolla että niissä vastustajat pelasivat tosi hyvin. KGB oli viides ja pelasi ihan hyvän turnauksen tehden joka pelissä kiusaa isoimmilleen.  Valitettavasti paras peli sattui meitä vastaan. RaPa oli pieni pettymys ja jätettiin armotta jumboksi. Ekan hienon pelin jälkeen maalihanat menivät kiinni eikä osumia enää tullut. Ei auttanut edes kaunis naiskannattaja joka sitkeästi seurasi turnauksen kaikki pelit.
 
PePo: Mara, Luppa; Durre, Abdi. Nipa, (Jomppe);  José,  Efren,  Tomas, Lassi, Mika, Jomppe

Lopuksi vielä perinteiset kiitokset. Rafu D ja Jonsku uurastivat toimitsijoina. Mika antoi heille välillä huiliaikaa. Timo Vihersaari ja Juha Laine tuomitsivat taas kerran hyvin. Ja hyvin meni järjestelyt!

Turnaukseen mahtui tiukkojen kamppailujen lisäksi myös onnistumisen iloa ja hymyä. Kiitos kaikille osallistujille! 

Tulokset
Pepo    -   PaTo 2-0
KGB   -   RaPa 2-3
Forest   -  GAB 0-0
PePo   -  KGB 1-2
RaPa   -  PaTo 0-3
Forest  -  KGB 1-1
GAB   -   PaTo 4-0
PePo  -  RaPa 2-0
 KGB   -   GAB 1-2
Forest  -  PaTo 0-1
GAB  -  RaPa 3-0
PePo  -  Forest 1-3
KGB  -  PaTo 1-1
Forest  -  RaPa 3-0
PePo  -  GAB 0-0
 
GAB 5 320 9-1    11
Forest 5 221 7-3     8
PePo         5 212 6-5     7
PaTo         5 212 5-7     7
KGB          5 122 7-8     5
RaPa 5 104 3-13   3
 
Joukkueiden parhaina palkitut pelaajat
GAB - Olli Pehkonen
Forest -  Ilmari Pirttilä  (mv)
PePo - Tomas Storås
PaTo – Bestmik Hajdini
KGB – Carolus Manninen
RaPa – Tony Hammarberg
 
Pistepörssin voitti GABin Sjöberg tehoilla 3+2=5.
Maalikuninkuuden jakoivat GABin Sjöberg ja Forestin Aziz kolmella osumalla.

IF Fredagspojkarna i Åbo r.f. officiella websidan | webdesign Penbox