Etusivulle »
ETUSIVU
valittu kansio UUTISET
Palkitut pelaajat 2017
Kuntoliiga 2017
XVI Vuositurnaus 2017
Hotsal 2017
Kauden 2016 päättäjäiset ja palkitut
Kuntoliiga 2016
Lindan Cup 2016
XV Vuositurnaus 2016
Hotsal 2016
Kauden 2015 päätös
Kuntoliiga 2015
Lindan Cup 2015
XIV Vuositurnaus 2015
Hotsal tilastot
Hotsal finaali 2015
valittu PePo - Gab otteluraportti
PePo - GAB 4.10.2014
Functio Laesa
Lisää kuvia Mustat Kukot
Kukko kaatui - Jocko riisui
Lindan Cup - PeGABUS
GBK-TPS Kemiössä
Lindan Cup yhteiskuva
Otteluohjelma 7.6.2014 Lindan Cup
Linda Cup 2014 lähestyy
Vuositurnaus 2014
Vuositurnaus info
Kultainen Hirvi Cup
PePo, ett vinnande koncept
Vuosikertomus 2012 julkaistu
Kultainen Hirvi Cup Info
Perjantaipojat B-mestareiksi
Hotsal huipentuu B-finaaliin
PePo - Gab ja saunailta
GAB - Pepo
GAB uusi mestaruuden
Vuositurnausraportti
Röda Laget - Pepo 7.4.2013
PePo Vuositurnaus 2013
Hotsal 2012 - 2013
Hotsal finaalia odotellessa
Hallituskokoonpanoon muutoksia
ARKISTOON »
SEURA
JOUKKUE
KILPAILUTOIMINTA
SAAVUTUKSET
TREENIT
HISTORIAA
GALLERIA

16.10.2014 22:18 Joakim Sjöblom

Gab komeasti kotona nurin


Ottelun MVP:t Jens Almark ja Tommi Kouru

Lauantaina 4. lokakuuta pelattiin Parkin kentällä perinteinen ystävyysottelu GABia vastaan. Tämä oli myös sikäli juhlaottelu että oli joukkueidemme 30. virallinen kohtaaminen. Tänä vuonna haettiin parempaa kentää ja Parkki saatiin. Olihan kyseessä taistelu Lindan-cupissa valloittamamme yhteisjoukkueen pokaalista. Ottelun voittaja saisi sen omakseen, joten oltiin varauduttu sekä jatkoaikaan että rankkareihin. Itse olen nämä kotipelit viime aikoina viheltänyt. Mutta nyt en suostunut, olisin ollut liian puolueellinen. Ja halusin nimenomaan johtaa joukkojamme kentän laidalta. Pelin tärkeyttä painotettiin sekä Turussa että Granissa.  Ja joukkuemme vastasi. Melkein kaikki olivat mukana, meitä oli lisäkseni 13 (+ 5 kannattajajoukoissa). Ei hassummin! Pelureista seitsemälle Grani oli uusi tuttavuus (ja Tomakselle vain futsalista). Ei ihme että Jani onnitteli onnistuneista pelaajaostoksista. Meillä oli kuitenkin valmentajien kesken herrasmiessopimus, että joukkueen ulkopuolisia vahvistuksia ei hankita. Granilaisisia oli mukana 10 mukaanlukien Almark jr, Santasalo, Sjöberg, Bruen, Tinnis – koviksi todetteuja pelaajia jotka ovat laittaneet meidät monesti nurin. Sekä myös joitakin konkareita, mm. Lillis ja maalissa Jani. Kaikille oli PePo tuttu vastus. Hyvin olivat saaneet porukkaa kokoon, se ei ole näihin vieraspeleihin kovin helppoa. Sitä avitti tietysti yhteinen saunailta pelin jälkeen, jonka jälkeen he tekivät perinteisen Turku-by-night kiertueensa.


Sää oli jälleen kerran suosiollinen, kuten aina meidän peleissä.  Aurinko paistoi kun tuomari Penger puhalsi pelin käyntiin. Odotettiin tiukkaa taistoa. Ongelman aiheutti Josén poisjäänti, joten nostin yllättäen Jompen hyökkäykseen. Se oli ihan paikan päällä viime hetkillä hatusta vedetty temppu. Muut paikat kun oli jo miehitetty ja neljällä pakilla en halunnut mennä.


PePo otti heti alussa otteen pelistä joka vain vahveni ajan myötä. Jomppe pisti heti eka vaihdossaan johtomaalin. Tovin kuluttua Tomaksen hieno syöttö laidasta tavoitteli Tommia, mutta granipakki katkaisi sen – omaan maaliin. No tuskin Tommi olisi erehtynyt jos pallo olisi tullut perille. Vaihtopenkiltä kannustettiin ja huudettiin neuvoja. Itse olin kerrankin hiljaa. 30 vuotta kun tässä hommassa on ollut mukana osaa kyllä lukea joukuetta. Olin ihan varma että tämä ottelu voitetaan. Siksi hyvin pelattiin ja nimenomaan taisteltiin. Mikäli Grani olisi saanut avausmaalin olisi tulos voinut olla ihan eri.  Nyt oli (miltei) kaikki ajoissa paikalla hyvin valmistautuneena. Se näkyi heti pelissä. Mutta kyllä sen eteen tehtiin töitä. Olisipa aina näin!


Peltsi lisäsi johtoa 3-0:aan. Vlorimin tarjottua namupaikan. Lisämaaleihin oli useita mahdollisuuksia, varsinkin Efrenillä. Mutta Jani osoitti että wanhankin jalka vielä venyy torjuntaan. Ei meitä wanhoja ukkoja maalissa niin helposti ohiteta. PePon puolustuspeli tappoi tehokkaasti Granin hyökkäykset. Keskikenttä oli vahvasti hallussamme, mistä avautui hyviä hyökkäyspaikkoja. Luppa pääsi maalilla aika vähällä. Puoliaika.


Toinen puoliaika jatkoi siihen mihin ensimmäinen päättyi. Tommin riskialtis syöttö onnistui kiitos Jessen rohkean vastaantulon.  Yhden kaverin ohi ja pallo rauhallisesti alakulmaan. Onnittelut avausmaalista! Oli siitä saunaillassa syystäkin hieman ylpeä. Kauan ei kuitenkaan juhlittu ennenkun Grani rokotti.  Kyllä nämä miehet tekevät, jos saavat aikaa ja tilaa! Nyt Grani nosti peliä, mutta samalla rupesi jalka painamaan. Liike ei ollut läheskään meidän luokkaa. Vlorim sai melko vapaasti tehdä 2 häkkiä, kun hänet pelattiin vapaaksi (Claudio ja Juho). Se mursi lopullisesti vastustajan selkärangan. Vlorim sanoi vaihdossa, että on helppo tehdä kun on niin hyvät paikat. Se on totta, mutta ei se valitettavasti aina näin ole mennyt. 7-1 tuli Durren hienosta vapaapotkusta rankkarialueen rajalta.  Lohdutin myöhemmin Jania ettei hän ole ensimmäinen uhri. Kahdeksannen teki vielä Tommi  ennenkuin Grani kavensi yliajalla. Ja maali näytti heille maistuvan.


Pelasimme vuoden parhaan pelimme.  Ja nimenomaan joukkueena. Siitä olen erityisen kiitollinen. Marakin tuli pelin jälkeen sanomaan ettei ole ikinä nähnyt näin yhtenäistä PePoa (hän on sentään nähnyt jonkun verran!).  Silti kukaan muu kun David (joka meinasi suosiolla jäädä pois) ei mielestäni pelannut yksilötasolla vuoden parasta peliä. Mutta mitä tärkeintä yhteispeli oli parasta! Sillä voitot otetaan eikä yksilösuorituksilla. Erityisen iloinen olen myös siitä, että Granin vaaralliset kärjet Tinnis ja Sjöberg eliminoitiin melkein täysin. Meillä oli tietysti etua 12:sta kuntoliigapelistä, eikä sovi unohtaa kenraaliharjoistusta Forestia vastaan. Grani ei ollut ollenkaan samalla tavalla yhteenhitsattu joukkue.


Kiitokset teille kaikille, ja nimenomaan kaikille. Kukaan ei alisuorittanut. Tälläista porukkaa on ilo ja kunnia vetää vaikka se välillä raskasta onkin. Mutta lopussa kiitos seisoo! Kiitoset myös Granille joka kuitenkin antoi kelpo vastuksen. Uskallan väittää että tällaisella pelillä ei olisi hävitty kuntoliigassa kertaakaan. Sen sai nyt Grani tuta. Loppuun asti taisteltiin eikä lyöty lössiksi vaikka voitto olikin jo varma. Sen verran kova henki oli päällä. Lupasin Janille taistelevan PePon, ja sen te j-lauta kyllä teitte! Loppunumerot olivat tosin aika rumat, mutta muistutan miten meidän viime vieraspeleissä on käynyt: 2012 hävittiin 3-7, 2013 2-7. Nämä tosin vähän B-pitoisilla joukkueilla.


GABin parhaana pelaajana PePo palkitsi yksimielisesti Jens Almarkin. PePon parhaaksi GAB nimesi pitkän pohdinnan jälkeen Tommin. Ihan ansaittu, vaikka itse olisin sen antanut Juholle. Enkä myöskään olisi pannut vastaan jos olisi mennyt Peltsille, Vlorimille tai Durrelle.


Pelin jälkeen siirryttiin saunaan Englannin liigoineen, Lupan, Mikan ja Ramin sapuskoineen, palkintojenjakoineen ja tietokilpailujineen (PePon seniorit veivät voiton).
 
Kauden palkinnot menivät näin:
Vuoden pelaaja – Tommi
Vuoden taistelija – Peltsi
Vuoden tulokas - Tomas
Valmentajan pokaali – Sabir
 
PePo – GAB    8-2   (3-0)
1-0 Jomppe (Peltsi),  2-0 oma maali,  3-0 Peltsi (Vlorim),  4-0 Jesse (Tommi),  5-1 Vlorim (Juho),  6-1 Vlorim (Claudio),  7-1 Durre,  8-1 Tommi (Peltsi)
PePo: Luppa; Juho, Durre, Jesse; Tomas, Peltsi, Tommi, Efren, Sabir, David O, Claudio; Vlorim, JomppeYksi kauden kulmakivistä oli se, että pelaajia oli joka peliin tarpeeksi ja vaihdoista osattiin ammentaa energiaa pelien voittamiseen.

IF Fredagspojkarna i Åbo r.f. officiella websidan | webdesign Penbox