Etusivulle »
ETUSIVU
valittu kansio UUTISET
Palkitut pelaajat 2017
Kuntoliiga 2017
XVI Vuositurnaus 2017
Hotsal 2017
Kauden 2016 päättäjäiset ja palkitut
Kuntoliiga 2016
Lindan Cup 2016
valittu XV Vuositurnaus 2016
Hotsal 2016
Kauden 2015 päätös
Kuntoliiga 2015
Lindan Cup 2015
XIV Vuositurnaus 2015
Hotsal tilastot
Hotsal finaali 2015
PePo - Gab otteluraportti
PePo - GAB 4.10.2014
Functio Laesa
Lisää kuvia Mustat Kukot
Kukko kaatui - Jocko riisui
Lindan Cup - PeGABUS
GBK-TPS Kemiössä
Lindan Cup yhteiskuva
Otteluohjelma 7.6.2014 Lindan Cup
Linda Cup 2014 lähestyy
Vuositurnaus 2014
Vuositurnaus info
Kultainen Hirvi Cup
PePo, ett vinnande koncept
Vuosikertomus 2012 julkaistu
Kultainen Hirvi Cup Info
Perjantaipojat B-mestareiksi
Hotsal huipentuu B-finaaliin
PePo - Gab ja saunailta
GAB - Pepo
GAB uusi mestaruuden
Vuositurnausraportti
Röda Laget - Pepo 7.4.2013
PePo Vuositurnaus 2013
Hotsal 2012 - 2013
Hotsal finaalia odotellessa
Hallituskokoonpanoon muutoksia
ARKISTOON »
SEURA
JOUKKUE
KILPAILUTOIMINTA
SAAVUTUKSET
TREENIT
HISTORIAA
GALLERIA

21.04.2016 19:34 Mika Lindström

Turun Weikot 15. mestari


Voittoisa TuWen joukkue - kokemus ja joukkuehenki ratkaisivat

Vuositurnaus pelattiin jo viidennentoista kerran, eli voidaan hyvällä syyllä puhua perinteestä. Turnaukseen on ollut suhteellisen helppo saada sekä joukkueita että tuomareita - järjestelyt ovat siis mitä ilmeisemmin olleet riittävän hyvät ja ajoitus talvi- ja kesäsarjojen välissä sopiva.

Viime vuoden mestaruutta puolustavan Perjantaipoikien vieraiksi olivat tänä vuonna Peltolan palloiluhalliin saapuneet Forest, Parmaharjun Toivo, Raisio Papat sekä Turun Weikot. Näistä kolme ensimmäistä ovat niin sanotusti vakiokamaa, mutta TuWe:n edellisestä visiitistä on jo useampi vuosi aikaa.

Totuttuun tapaan Perjantaipojat aloittivat urakkansa heti päivän ensimmäisestä pelistä, jossa vastapuolelle asettui Raision Papat. Peli oli kyllä hyvin PePo:n hanskassa suurimman osan aikaa ja Juhon tekemä johtomaalin näytti riittävän voittoon sakkaa, kunnes RaPa tuli ensi tasoihin ja aivan pelin lopussa voittoon saakka. Lopulta tuo RaPa:n voittomaali romutti mestaruushaaveet kokonaisuudessaan, sillä pistekin tästä pelistä olisi riittänyt finaaliin saakka.


Vaikka RaPa voittikin PePo:n avauspelissään, niin muista peleistä tuli pelkkiä tappiota. Tässä PaTo laukoo pallon muurin alta häkkiin ja RaPa:n MVP:nä palkittu veskari on voimaton.

Toisessa pelissä PaTo meni aluksi johtoon, mutta Sabir, Maako ja Juho veivät PePo:n jo turvallisen oloiselle 3-1 karkumatkalle. PaTo ei ole niitä joukkueita joiden selkäranka kovin helposti katkeaa ja niin vain he punnersivat väkisin kavennusmaalin pistäen samalla pelin jännäksi. Edellisen pelin toisinnon pelko alkoi jo nostaa sykettä vihreiden nuttujen rintamuksissa, mutta onneksi summeri vapautti PePo:n piinasta - ensimmäinen voitto tässä turnauksessa!


Ensimmäisen voiton jälkeen oli hymy herkässä ja jalat hellänä

Kolmas peli olikin sitten päivän heikointa antia. Forest osaa aina syttyä näihin Vuositurnauskohtaamisiin - ja niin myös tälläkin kertaa. Mäksä torjui heidän maalissaan kaikki PePo:n laukaukset ja paremmin joukkueena pelannut veljeseuramme upotti pallon kahdesti Lupan selän taakse. Tappion myötä näytti jo siltä, että jäämme kokonaan mitalipeleistä ulos.


Vaikka maalia ei saatu, niin muutama hyvä yritys sentään - Jose tarjoaa puskuohjauspallon Maakolle

Neljänteen peliin Perjantaipojat onnistuivat kokoamaan kuitenkin rivinsä valmentaja Tommin komennossa. Vedat maalasi Maakon syötöstä ja TuWe:n hyökkäykset otettiin joukkueena hyvin vastaan. Ansaittu voitto ja Lupalle nollapeli - niin sitä pitää! PePo keräsi siis kuusi pistettä runkosarjan peleistä ja saavutti näillä paikan pronssipeliin Forestin seuraksi. Finaaliin olisi riittänyt seitsemän pistettä - se Rapa pelissä menetetty oli vei siis mahdollisuuden taistella pokaalista loppuun saakka. Finaaliin TuWe ja PaTo - suihkuun ja kotimatkalle kolme pistettä saavuttanut, mutta pirteän turnauksen pelannut RaPa.


TuWe:a vastaan alettiin pelaamaan tiiviimmin joukkueena ja se tuotti voiton

Pronssipeli oli tiukkaa vääntöä ja näytti siltä, että voittaja joudutaan hakemaan rankkarikisan kautta. Viimeisen minuutin hyökkäyksessä pallo kimposi kuitenkin Mäksän torjunnasta Sabirille, joka siirsi sen nopeasti toiseen laitaan Tomakselle hyvällä syötöllä. Tomaksella oli kohtuullisen helppo homma siirtää pallo maaliin, koska Mäksä oli edellisen torjunnan jälkeen jäänyt ruuhkan taakse jumiin. Hienoakin hienompi viime hetken voitto, jotta kelpasi kyllä tuuletella.


Pronssipelissä hyökättiin terävästi...


ja puolustettiin vahvasti...


tuloksena pronssiset hymyt :-) 
PePo:n MVP oli huikean turnauksen pelannut Juho Tolppa

Finaali oli tasainen, jännittävä ja yleisöystävällinen. PaTo meni kahdesti johtoon, mutta niin vain TuWe joka kerta tasoitti. Ratkaisijaksi nousi lopulta joukkueen puuhamies Jussi Tuomela kahdella komealla maalilla - toinen huikea nosto maalivahdin yli ja toinen takavasara kantapäällä muurista - näiden siivittämänä Weikot voittivat finaalin lopulta 3-2. Kuten TuWen pojat totesivat itse - he taisivat olla turnauksen vanhin ja lihavin joukkue, mutta myös eniten yhdessä pelannut jengi - ja se näkyi! Oli erittäin hienoa saa noin hyvähenkisen joukkueen nimi kiertopalkinnon kylkeen! Sen verran täytyy vielä Perjantaipoikia kehua, että he olivat ainoa joukkue, joka voitti Weikot.


Tuomisen Jussin takavasara oli toinen hänen maaleistaan finaalissa


Lassi luovuttaa kiertopalkinnon TuWe:n kapteenille Petri Parkkiselle

Pelit 20min Ottelu Joukkueet Tulos
1 PePo RaPa 1 - 2
2 Forest PaTo 0 - 1
3 RaPa   TuWe 0 - 2
4 PePo PaTo 3 - 2
5 Forest TuWe 1 - 3
6 RaPa   PaTo 1 - 4
7 PePo Forest 0 - 2
8 PaTo TuWe 3 - 3
9 Forest RaPa 3 - 0
10 PePo TuWe 1 - 0
Pronssiottelu 11 Forest PePo 0 - 1
Finaali 12 TuWe PaTo 3 - 2
Runkosarja V T H P Maalit
PaTo 2 1 1 7 10 - 7
TuWe 2 1 1 7 8 - 5
Forest 2 0 2 6 6 - 4
PePo 2 0 2 6 5 - 6
RaPa 1 0 3 3 3 - 10IF Fredagspojkarna i Åbo r.f. officiella websidan | webdesign Penbox