Etusivulle »
ETUSIVU
valittu kansio UUTISET
Palkitut pelaajat 2017
Kuntoliiga 2017
XVI Vuositurnaus 2017
Hotsal 2017
Kauden 2016 päättäjäiset ja palkitut
Kuntoliiga 2016
valittu Lindan Cup 2016
XV Vuositurnaus 2016
Hotsal 2016
Kauden 2015 päätös
Kuntoliiga 2015
Lindan Cup 2015
XIV Vuositurnaus 2015
Hotsal tilastot
Hotsal finaali 2015
PePo - Gab otteluraportti
PePo - GAB 4.10.2014
Functio Laesa
Lisää kuvia Mustat Kukot
Kukko kaatui - Jocko riisui
Lindan Cup - PeGABUS
GBK-TPS Kemiössä
Lindan Cup yhteiskuva
Otteluohjelma 7.6.2014 Lindan Cup
Linda Cup 2014 lähestyy
Vuositurnaus 2014
Vuositurnaus info
Kultainen Hirvi Cup
PePo, ett vinnande koncept
Vuosikertomus 2012 julkaistu
Kultainen Hirvi Cup Info
Perjantaipojat B-mestareiksi
Hotsal huipentuu B-finaaliin
PePo - Gab ja saunailta
GAB - Pepo
GAB uusi mestaruuden
Vuositurnausraportti
Röda Laget - Pepo 7.4.2013
PePo Vuositurnaus 2013
Hotsal 2012 - 2013
Hotsal finaalia odotellessa
Hallituskokoonpanoon muutoksia
ARKISTOON »
SEURA
JOUKKUE
KILPAILUTOIMINTA
SAAVUTUKSET
TREENIT
HISTORIAA
GALLERIA

19.06.2016 16:36 Mika Lindström

Vaihtelevaa peliä vaihtelevassa säässä


Takana vasemmalta Jomppe, Jesse, Tommi, Efren, Tomas, Peltsi ja Qian. Edessä vasemmalta Florre, Lassi, Luppa, Mika ja Sabir

Kun hyvissä ajoissa kyseltiin Kemiön turnauksesta kiinnostuneita pelaajia, niin nimenhuutoon saatiin peräti 16 nimeä. Vanhana skeptikkona ajattelin, että saas nähdä montako oikeasti on Veritaksen stadionin parkkipaikalla turnauspäivän aamuna. Täytyy sanoa, että olin valtavan iloisesti yllättynyt, kun tusinan verran Perjantaipoikia siellä klo 9:00 seisoi. Lähtökohdat olivat huomattavasti paremmat kuin vuosi sitten, jolloin mitalit karkasivat voitetun alkulohkon jälkeen siihen, että liian pienen porukan liike vain yksinkertaisesti loppui.

Olimme hyvissä ajoin Kemiössä ja lämmittelyjen jälkeen selkeästi paremmin hereillä kuin vastustajamme Vierumäen Ritarit, sillä Tommi teki ekan maalimme heti ensimmäisellä minuutilla. Eikä liian kauan mennyt hänen seuraavaankaan maaliin. Lupan pitkästä avauksesta pallo pömpeliin. Knallia Tommi ei havitellut, vaan syötti hyvästä vetopaikasta pallon vielä Peltsille, joka teki kauden avausmaalinsa. Kolmas maali karisti selvästi unihiekat Ritareiden silmistä ja joukkueen potentiaali kävi selväksi jatkuvien hyökkäysten vyöryessä kohti Lupan maalia ja lopulta nolla särkyi. Peli päättyi 3-1 voittoon. Päivän päätteeksi Motion-sarjan mestariksi kruunatut Ritarit eivät hävinneet tämän jälkeen peliäkään - tosin tasureita tuli pari ja mestaruus ratkaistiin rankkarikisassa.

Mestariritarit lyötii aamuun ekassa pelissä komeasti 3-1

Toinen vastustaja oli ensimmäisen tavoin meille kohtaamaton Lindan Cupissa - Tapiolan Pojat. Kaimajoukkueemme osoittautui hyvinkin meidän tasoiseksi porukaksi ja paikkoja maalintekoon tuli harvakseltaan kummassakin päässä. Maalin voitto Tapiolan eduksi syntyi pienestä merkkausvirheestä - hyvä keskitys takatolpalle, josta liian suureen tilaan jäänyt kaveri puski pallon sisään.

Tapiolan muuri kestää Efrenin tykityksen - syöttö Tomasille olisi saattanut olla juonikkaampi ratkaisu

Jalla Jalla voitettiin viime vuonna 3-0, mutta tällä kertaa voitto jäi oranssipaidoille 1-0. PePo:n pelinrakentelu ei ollut sillä tasolla, että hyvin puolustaneen vastustajan sumppu olisi saatu aukeamaan. Toinen maaliton peli pakotti miettimään pelisysteemiin muutoksia eikä tilannetta helpottanut ollenkaan se, että Sabirin polvi ei pysynyt nopean reaktiokäännöksen aikana muun miehen mukana - päivän pelit loppuivat siihen, mutta Vihreiden kannustaminen jatkui loppuun asti.

Jalla Jalla loi useita tekopaikkoja Lupan maalille

Maaliton putki katkesikin sitten komeasti, kun hyvin ikämiesvetoinen IDO poljettiin Amosparkenin nurmeen peräti 7-0 voitolla. Maalintekopaikkoja tuli lähes jokaiselle PePo:n pelaajalle ja komeimman saldon keräsivät Tommi ja Erfen (2+1). Myös Qianin kolme syöttöpistettä ja Florren kautta aikojen eka maali Perjantaipoikien paidassa nostattivat joukkueen tunnelmaa mukavasti.

IDO:n puolustus sahattiin kerta toisensa jälkeen silpuksi - Tommi tekee tyhjiin

Murskavoitosta huolimatta jäimme lohkossamme vasta neljänneksi ja jatkopelit pelattiin kahden muun lohkon kakkosia vastaan. Vastuksen koveneminen oli siis tiedossa, kun lähdimme omaksi pettymykseksemme kamppailemaan loppusijoista 5. - 8.

Motion C

LagAMVOFGMTMPOMSPL/SIJA
Jalla Jalla4310501051
FC Vierumäen Ritarit421143712
Tapiolan Pojat420244603
Perjantaipojat4202103674
IDO40041140-135
 
B-lohkon kakkosta FC Steeliä vastaan pelin alku oli kaunista syöttöpeliä espanjalaiseen tapaan. Pallonhallinta säilyi meillä ja maltti hakea aukkoa teräksisestä puolustuksesta oli löytynyt kunnes tapahtui harmittava takaisku. Peltsi syötti pallon maalipotkun jälkeen takaisin Lupalle, mutta tämä liukastui sadekuuron kostuttamalla nurmella persiilleen juuri ratkaisevalla hetkellä. Vastustajan kärki oli kärppänä paikalla ja kierrettyään Lupan hän onnistui sijoittamaan pallon maaliin. Koska peliaika oli vain 20 minuuttia, niin oli pakko hakea tasoitusta riskejä karttamatta, mutta tällä kertaa se ei tuonut tulosta, vaan vastustaja varmisti voiton toisella osumalla.

Mörssäriosasto komennettiin vartioimaan rangaistusalueen rajoja


Siitä huolimatta Steel rankaisi kahdesti

Koska myöskään Tapiolan Pojat ei onnistunut voittamaan omassa pelissään A-lohkon kakkosta Kevyt Tabulaa, niin oli vuorossa uusintakohtaaminen sijoista 7. ja 8. Vaikka revanssihenkeä olikin vahvasti ilmassa, niin tulos ei muuttunut - hävisimme tälläkin kertaa 1-0. Loppusijoituksemme oli siis 8. Motion-sarjaan osallistui tänä vuonna 13 joukkuetta.

Revanssipelissä Tapiolaa vastaan sommittelut olivat hyvät, mutta tulos laiha

Perjantaipojat onnistuivat siis tekemään maaleja vain kahdessa pelissä, mutta jäivät silti päivän maalisaldossa plussan puolelle neljän osuman verran. Maaleja päästettin siis todella vähän - harmittavia maalin tappiota kertyi peräti kolme. Yhteenvetona voitanee todeta, että kun joukkueita oli tänä vuonna entistä vähemmän, niin niiden taso ei ollut suinkaan laskenut - päin vastoin. Päivä oli vaisusta menestyksetä huolimatta kuitenkin mukava, vaikka sää vaihteli kylmän sadekuuron ja painostavan ukkoshelteen välillä täysin mielivaltaisesti ja ennalta varoittamatta. 

Jomppe ehtii palloon tukka putkella

EM-kisojen kunniaksi päätimme mennä turnauspäivän päätteeksi Bar Momentoon niin isolla porukalla kuin mahdollista ja parhaimmillaan 11 Perjantaipoikaa oli katsomassa Walesin voittoa Slovakiasta ja Englanti-Venäjä tasuria - siinä sitä joukkuehenkeä luotiin oikein urakalla.

Ja meillä kaikilla oli niin muukaavaa - voi jospa oisit saanut olla muukaanaa

Slutspel - Loppuottelut

KlockanKlassPlac/SijatLag 1Lag 2Mål-1Mål-2Straffar
16.30Motion1-2FC Vierumäen RitaritTrue Survivors20(2-0)
16.30Motion3-4FC HyllisJalla Jalla03
15.00Motion1-4FC HyllisFC Vierumäen Ritarit01
15.00Motion1-4Jalla JallaTrue Survivors01
16.00Motion5-8Kevyt TabulaFC Steel02
16.00Motion5-8Tapiolan PojatPerjantaipojat10
15.00Motion5-8Kevyt TabulaTapiolan Pojat30
15.00Motion5-8FC SteelPerjantaipojat20
14.30Motion9-10Buffalo SoldiersOP Raseborg45(3-4)
IF Fredagspojkarna i Åbo r.f. officiella websidan | webdesign Penbox