Etusivulle »
ETUSIVU
valittu kansio UUTISET
Palkitut pelaajat 2017
Kuntoliiga 2017
XVI Vuositurnaus 2017
Hotsal 2017
Kauden 2016 päättäjäiset ja palkitut
Kuntoliiga 2016
Lindan Cup 2016
XV Vuositurnaus 2016
Hotsal 2016
Kauden 2015 päätös
Kuntoliiga 2015
Lindan Cup 2015
XIV Vuositurnaus 2015
Hotsal tilastot
Hotsal finaali 2015
PePo - Gab otteluraportti
PePo - GAB 4.10.2014
Functio Laesa
Lisää kuvia Mustat Kukot
Kukko kaatui - Jocko riisui
Lindan Cup - PeGABUS
GBK-TPS Kemiössä
Lindan Cup yhteiskuva
Otteluohjelma 7.6.2014 Lindan Cup
Linda Cup 2014 lähestyy
Vuositurnaus 2014
Vuositurnaus info
Kultainen Hirvi Cup
PePo, ett vinnande koncept
Vuosikertomus 2012 julkaistu
Kultainen Hirvi Cup Info
Perjantaipojat B-mestareiksi
Hotsal huipentuu B-finaaliin
PePo - Gab ja saunailta
GAB - Pepo
GAB uusi mestaruuden
Vuositurnausraportti
Röda Laget - Pepo 7.4.2013
PePo Vuositurnaus 2013
Hotsal 2012 - 2013
Hotsal finaalia odotellessa
Hallituskokoonpanoon muutoksia
valittu ARKISTOON »
2012 »
2011 »
2010 »
2009 »
2008 »
2007 » (pöllytä vielä vanhempia juttuja)
SEURA
JOUKKUE
KILPAILUTOIMINTA
SAAVUTUKSET
TREENIT
HISTORIAA
GALLERIA

13.10.2012 10:16 Joakim Sjöblom
Turussa tasaisempaa
PePo – Grani Airbags
 
Lauantaina 29 syyskuuta pelattiin Parkin kentällä perinteinen ystävyysottelu PePo-Grani Airbags. Granilta oli tulossa iso porukka (joskin pari pelaajaa väi viime tipassa pois), joten meidänkin pitä tehdä töitä että saatiin riittävä porukka kokoon. Se onnistui ja saatiin aikaan kunnon jalkapallo-ottelu 11 vs 11. Peliaika 2x35 min paitsiosäännöin. Sää oli taas kerran suosiollinen, sillä koko viikon kestänyt sade lakkasi juuri sopivasti lauantaiksi.

Koska Pärre oli poissa ja minä toimin tuomarina niin pelinjohto jäi joukkueeltamme Mikan ja kapteeni –Abdin harteille, molemmat itse pelaten. Granin penkillä istui wanha welho Mäkiön Jani apunaaan Sundberg. Odotettaviisa oli vauhdikas peli sillä molemmilla joukkueilla oli suht kova kokoonpano. PePolla oli yksi vahvistus, Bajtim. Valitettavasti Racha joutui jäämään pois loukkaantunuttuaan perjantaitreeneissä.

Peli alkoikin alkutunnustelun jälkeen heti vaudikkaasti. Ehkä hieman yllättäen PePo siirtyi yhä enemmän niskan päälle. Varsinkin Efren oli pelituulella. Pakit klaarasivat hienosti Granin hyökkäysaikeet, mutta eipä Graninkaan puolustustamissa ollut moittimista. PePolla oli kuitenkin selvästi paremmat tilanteet.  Granin tilanteet olivat lähinnä kaukolaukauksia jotka Luppa maalissamme helpohkosti klaarasi. Peli kävi jo aika kuumaksi, ja monta pelaajaa piti puhutella että ellei tahti rauhoitu heilahtaa keltainen kortti. Mutta se vain osoitti että molemmat joukkuueet taistelivat tosissaan voitosta.

Vihdoin tuli Royn oiva läpisyöttö paitsion rajamailla keskellä rankkarialueen rajalla olleelle Efrenille. Pari metriä eteenpäin, katse maalivahtiin ja pallo alanurkkaan. 1-0. Vain 4 minuuttia myöhemmin Roy oleli paitsioasemassa. PePon syöttö vasemmalle katkaistiin, mutta pallo katkaistiin suoraan Roylle keskellä. Yksin läpi ja hallittu nosto maalivahdin yli. 2-0. Puoliaika. Hyvältä näytti PePon kannalta. Ansaittu johto.

Mutta Grani ei ollut vielä myynyt nahkaansa. Vain 2 minuuttia toista puoliaikaa oli kulunut kun Santasalo tuurilla ja taidolla, ja ennen kaikkea tahdonvoimalla, sai pallon pomppaamaan juuri sopivasti että pääsi yksin jallittamaan koko PePon puolustuksen. 2-1. Siitä vasta Grani intoa saikin. Painostivat aika kovasti. Tosi vaarallisia tilanteita ei kuitenkaan ollut. Päinvastoin PePon vastahyökkäykset olivat pahempia. Peli oli kuitenkin Granin hallinnassa.

Tunteetkin taas kuumenivat.  Kauhea huuto oli tilanteessa jossa Luppa löi pallon vastustajan hyökkääjän jaloista jonka jälkeen tämä kaatui. Rankkari! Puusilmä! Onneksi luotin ensivaikutelmaani ja tuomitsin kulmurin. Kaveri kävi myöhemmin sanomassa Lupalle ettei mitään virhettä ollut. Muutenkin joiden granipelaajien urputtelu jatkui. Joka tuomiosta valitettiin. Se johti ainoastaan siihen etten ollenkaan huomioinut niitä.  PePolla oli tilanne jossa Roy nopeassa vastahyökkäyksessä pääsi yksin läpi. Mitä ilmeisimmin maalivahti torjui käsillä rangaistusalueen ulkopuolella. En kuitenkaan sitä nähnyt, ja huudoista ei puhalleta. Onneksi fiksuja pelaajiakin löytyi paljon. Tuomari viheltää ja me pelataan huudettiin. Jotkut jopa seurasivat tuomarin käsimerkkejä hyötynäkökohdissa. (kiitos Sjöberg!).

PePo näytti varmalta voittajalta vaikka Grani puskikin päälle. Ei vähiten siksi että monet Granin pelaajat olivat ihan puhki. Jalka ei liikkunut, varsinkaan puolustussuuntaan. Mutta sieltä se sitten tuli viimeisellä peliminuutilla, tasoitusmaali. Selin asialla. Taas tahtomaali. Joten ottelu päättyi 2-2. Hyvätasoinen ottelu ja oikeudenmukainen tulos joskin PePolla oli paremmat maalipaikat. Ja mitä tärkeintä, kaiken pelin aikana pulinoinnista huolimatta, molemmilla joukkueilla oli hauskaa ja pelin jälkeen oltiin taas parhaita kavereita. Tätä  seurojemme yhteystyötä täytyy vaalia!

PePosta Efren pelasi pelasi loistavan ensi puoliajan, mutta hiipui hiukan toisessa. Roy oli kärkkäänä hyökkäyksessä, häntä olisi tarvittu kuntoliigassa.  Ahmed ja Mohamed jotka olivat mukana jo Lindan Cupissa pelasivat keskellä hyvin. Katkaisivat monta vaarallista hyökkäystä. Taistelu oli esimerkillistä, mutta turhan paljon pelasivat keskenään.Armando oikealla ja Micke vasemmalla saivat liian vähän palloja. Puolustuksessa oli ilo seurata ettei niitä vaarallisia poikittaissyöttöjä juuri tullut.  Suurin positiivisin yllätys oli laitapuolustajat Jomppe ja Maako. Heidän työtä helpotti toki liikkuva keskikenttä. Syötöille löytyi vapaa mies. Jompen itseluottamukselle on selvästi tehnyt hyvää se vastuu jonka hän sai Kuntoliigassa. Pitää uskaltaa luottaa omiin pelaajiin! Maako keskittyi nyt ainoastaan puolustamiseen, ja sen hän teki hyvin.

Lopuksi vielä MVP-arvioinnit. Pepolta se menee ilman muuta Kevinille. Puolustuksen lukko jonka pääpeli oli rautaa. Lukemattomat olivat tilanteet jolloin pallo tukalassa tilanteessa hoidettiin rauhallisemmille vesille. Granista annan kunnian maalivahti Juntuselle. Monta vaikeaa torjuntaa ratkaisevissa paikoissa.
 
Perjantaipojat – Grani Airbags     2-2  (2-0)
Parkin kenttä 29/9 2012
1-0   25. Efren (Roy)
2-0   29. Roy
2-1   37. Santasalo
2-2   70. Selin
 
PePo:  Luppa; Jomppe, Abdi, Kevin, Maako; Efren, Ahmed, Mohamed, Bajtim. Mika, Armando, Micke; Roy, Jamppa
Grani: Juntunen; Sjöberg, Sorjonen, Hursti, Tinnis, Santasalo, Oraska, Grotell, Almark jr, Wirén, Selin

Tuomarina Puusilmänuija

IF Fredagspojkarna i Åbo r.f. officiella websidan | webdesign Penbox