Etusivulle »
ETUSIVU
valittu kansio UUTISET
Palkitut pelaajat 2017
Kuntoliiga 2017
XVI Vuositurnaus 2017
Hotsal 2017
Kauden 2016 päättäjäiset ja palkitut
Kuntoliiga 2016
Lindan Cup 2016
XV Vuositurnaus 2016
Hotsal 2016
Kauden 2015 päätös
Kuntoliiga 2015
Lindan Cup 2015
XIV Vuositurnaus 2015
Hotsal tilastot
Hotsal finaali 2015
PePo - Gab otteluraportti
PePo - GAB 4.10.2014
Functio Laesa
Lisää kuvia Mustat Kukot
Kukko kaatui - Jocko riisui
Lindan Cup - PeGABUS
GBK-TPS Kemiössä
Lindan Cup yhteiskuva
Otteluohjelma 7.6.2014 Lindan Cup
Linda Cup 2014 lähestyy
Vuositurnaus 2014
Vuositurnaus info
Kultainen Hirvi Cup
PePo, ett vinnande koncept
Vuosikertomus 2012 julkaistu
Kultainen Hirvi Cup Info
Perjantaipojat B-mestareiksi
Hotsal huipentuu B-finaaliin
PePo - Gab ja saunailta
GAB - Pepo
GAB uusi mestaruuden
valittu Vuositurnausraportti
Röda Laget - Pepo 7.4.2013
PePo Vuositurnaus 2013
Hotsal 2012 - 2013
Hotsal finaalia odotellessa
Hallituskokoonpanoon muutoksia
ARKISTOON »
SEURA
JOUKKUE
KILPAILUTOIMINTA
SAAVUTUKSET
TREENIT
HISTORIAA
GALLERIA

21.04.2013 17:41 Joakim Sjöblom
Granista Pukumestari


Lupan torjunnat mahdollistivat voiton Gab:ista

 
Painissa juteltiin ennen vanhaan pukumestareista. Ne olivat niitä jotka katsomosta käsin voittivat kultamitalin. Hävittyään viimeisen ratkaisuottelunsa ainoa toivo oli toisten mitalistien viimeisen kohtaamisen päättyminen sillä ainolla tavalla joka ehkä toisi mestaruuden. (Viimeinen tälläinen pukumestari oli Italialainen Claudio Pollio höyhensarjassa Moskovassa 1980 – sen jälkeen sääntöjä muutetttiin estäen tämän mahdollisuuden). Tälläinen pukumestari tuli Granista. Mutta ei mennä asioiden edelle, vaan aloitetaan alusta.


Perjantaipoikien XII vuositurnaus pelattiin lauantaina 13. huhtikuuta Peltolassa. Valitettavasti emme onnistuneet saada Samppalinnaa tai Nunnavuorta peliareenaksi, ne olivat ihan täyteen buukatut. Peltola on ihan hyvä sali, mutta muiden joukkueiden pelien seuraamiseen jää kovin niukanlaisesti tilaa.  Kutsutuista joukkueista PaTo joutui jäämään pois koska heillä oli samana päivänä perinteinen juoksuviesti.  Paikkaajaksi saatiin nuorehko Turkulainen KGB. PePon lisäksi oli mukana hallitseva mestari Grani Airbags, Raision Papat (=Ryhti) ja toinen veljesseuramme Forest. Peliaikana oli 20 minuuttia juoksevana.


Turnaus alkoi valmentajan kannalta mahdollisemma huonosti kun José jäi pois. Ja joukkuepalaverista puuttuivat Racha (Ilpoisten salilla) ja Efren (Samppalinnassa – eka peli jäi pelaamatta).  KGB pistettiin kuitenkin hyvän pelin jälkeen nurin 2-1. Keny ja Racha maalailivat. Mutta KGBn kavennuksen jälkeen peli meni turhan tiukaksi. Taisteluvoitto.  Taisi olla peliohjelman laatijalla sormet pelissä kun laitettiin porukka joka ei aikaisemmin ole pelannut futsalia ensiksi meitä vastaan. Se sallittakoon, täytyyhän kotietua jonkin verran käyttää hyväksi.


GAB voitti Forestin 2-0, joka teki tiukkaa vastarintaa. Ei näyttänyt GABin peli ihan siltä kun ollaan totutttu. Mutta Forestkin pelasi hyvin.  Uudet pelaajamme sanoivat ettei tuo GAB ole mikään ihme porukka. Itse olin  vähän varovaisempi. Monta tuttua naamaa oli mukana, tiesin tasan tarkkaan mihin pystyvät. Eli paljon parempaan.  RaPa voitti vaudikkaassa pelissä KGBn 3-2 jossa johto vaihtui monta kertaa pelin aikana.


Seuraavana olikin se suuri ottelu: PePo-GAB. Olin luvannut Mäkiön Janille että tänä vuonna on vastassa ihan eri PePo kuin viime vuonna – ja laitetaan GAB nurin. Eivät tainneet ihan uskoa. Mutta kaikki alkoi mahdollisemman huonosti. Abdi peippaili alimpana miehenä menettäen pallon jolloin GAB rankaisi armotta.  Durren oivasta syötöstä Racha teki kuitenkin komean tasoitusmaalin. Heti perään seurasi se varsinainen namiitti: Lupan pitkästä heitosta Racha, joka aina esimerkillesti hakee itsensä pelattavaki,  oli yksin GABin maalivahtia vastaan. Vastuttomasti pallo veskarin taakse ja 2-1. Itse olen niitä vetoja yrittänyt saada kiinni treeneissä. Ei onnistu!  Ne ovat vain viime aikoina olleet vähissä. Sitten teki Keny miltei yksin 3-1. Klappat och klart. Vaikka Grani painoikin vahvasti päälle missään vaiheessa ei iskenyt joukkueeseen paniikinpoikastakaan. Hurja taistelu puolustukselta. Ja Luppa näytti maalissa miksi hänellä on valmentajan luottamus.  Jani harmitteli pelin jälkeen oman joukkueen karkeita virheitä. Niin teki muuten Ihalan Aurakin aikanaan kun ne pistettiin nurin. OK jos kukaan ei tekisi virheitä kaikki pelit päättyisivät 0-0. Näyttää kuitenkin olevan helkkarin vaikeata myöntää että me pelataan vastustajaa paremmin. Kuten nyt kävi. Yksi PePon parhaista Futsalpeleistä ikinä.


Forestilla ja RaPalla oli kova vääntö joka päättyi tasan 2-2. GAB otti nyt järeämmän tykistön esiin ja Jani siirtyi maaliin. Ei mitään ongelmia KGBtä vastaan, 6-1.


Sitten oli peli RaPa-PePo. Nyt taisteiltiin tosissaan turnausvoitosta. RaPalla oli äijiä kuin pipoa ja nopeine vaihtoineen tekivät puolustuspelin hankalaksi. Komealla vastahyökkäyksellä ja suoralla laukauksella menivät johtoon.  Sitten saatiin käsivirheen takia vapaapotku hyvästä paikasta. Ei mene, ei mene, ei mene huudettiin Raisiolaisittain en tiedä kuinka monta kertaa. Keny pisti kuitenkin muurin kimmokkeesta pallon maaliin. Pääsin kuittaamaan että kyllä se sittenkin meni.  Peli aaltoili mutta sitten tapahtui.  Abdi pitkine koipineen katkaisi maalivahdin avausheiton. Ja pisti pallon yläriman kautta maaliin. Abdin ilmeestä päätellen hän oli juuri silloin Turun onnellisin mies. (Aikaisemmin joukkueestamme on löytynyt muinoin vain Euroopan tyhmin mies). Vanhat synnit edellisistä otteluista annettiin kerralla anteeksi!. Loppupeli oli taas tuskaista, mutta urhoollista puolustustaistelua.


KGB näytti että hekin osaavat pelata. Forest meni nurin 5-2.
GAB ja RaPa kehiin.  Yksikin pinna RaPalle niin turnausvoittomme olisi ollut siinä. Peli oli kauan 1-1 mutta sitten GAB näytti kyntensä.  RaPalla oli ehkä liikaakin pelajia mukana. Nurinaa kuului vähäisestä peliajasta. GAB halusi selvästi enemmän voittaa pelin. Pelin ratkaisi lopullisesti RaPan miehen todella typerä punainen kortti.  6-1. Eivät olleet GABin miehet kuitenkaan kovin iloisin mielin. Mutta eivät tienneet mitä oli tuleva.


PePo-Forest. Tasapeli riittäisi turnausvoittoon. Ellen ihan väärin muista  viime tappiomme oli viime vuositurnauksessa vaikka kohtasimme kesän aikana useasti. Forest teki oivallisen taktisen vedon . Sven tuli maalista kentälle ja hyökkääjä siirtyi maaliin. Me taas mentiin takki auki peliin. Varoituksiani ei kuunneltu vaan naureskeltiin ja luultiin että se on siinä. Kyllä Forest aina nurin laitetaan! Asiaa ei mitenkään auttanut että Maako ja Racha jäivät pikkuvaivojen takia pois. Luulivat varmaan että pärjätään ilman heitä. Vierasturnauksessa olisivat melko varmasti olleet kentällä. Mutten heitä syytä.


Heti alusta näkyi että nyt Forest taistelee viimeiseen mieheen.  Joukkueena eikä kuten aikaisemissä peleissä yksilöinä. Vaikka Abdi veikin meidät johtoon ukkospilvet alkoivat kerääntyä. Onnekas pomppu ja tasoitus. Vaikka tasapelikin olisi riittänyt niin peli ei nyt sujunut. Pelkäsin pahinta, eikä syyttä. Forestilla oli paremmat paikat meidän hallinnasta huolimatta. Aivan liikaa yritettiin yksin ratkaisuja toivottoman pienistä kulmista. Sitten tulee vastahyökkäysmaali. Lopussa yritin usuttaa  kaikkia puolustajia ja maalivahtia mukaan hyökkäykseen. Eivät menneet.  Se harmitti.  Olisi pitänyt pelata upporikasta tai rutiköyhää, varsinkin kun hyökkäys ei ollut aikaisemmin onnistunut ja Forest oli ryhmittynyt puolustamaan. Nyt sen sijaan Forest kuitenkin maalaa taas. Finito. Onnittelut heille, olivat parempia.  Se toi kolmannen sijan.


Ja GABille onnittelut kolmannesta turnausvoitosta!  Vaikka ne aika katkerin mielin joutuukin esittämään. Mutta itsehän me se sössittiin. Ei jäänyt mitään jossiteltavaa (jossa kuulemma olemme mestareita). Kun Jani siirtyi maaliin heidän kahden viimeisen pelin maaliero oli 12-2! No, Janilla ei siihen kovin isoa osuutta kuitenkaan ollut. Luulenpa että porukka sisuuntui niin paljon tappiosta meille että halusivat osoittaa että hekin osaavat pelata ja lähteä suht hyvin mielin kotimatkalle. Mutta ihan varmaan voitto olisi maistunut makeammalta jos se olisi tullut eri tavalla.
PePon puolesta tietysti viimeinen peli jäi harmittamaan, ei sovi kuitenkaan unohtaa kolme ensimmäistä taisteluvoittoa. Taisteltiin turnausvoitosta ensi minuutistä viimeiseen.  Eikä meillä kylläkään ollut paras pelaajamateriaali. Lupasin että nyt ei nähdä viime vuoden kanalaumaa (silloin oli ihan kovat pelurit mutta ei joukkuetta). Nyt oli ihan eri meininki kuin viime vuonna. Joukkue joka taisteli, ja otti jopa virheitä.  Kiitokset siitä! Uskallan ottaa siitä ihan pienen pienen siivun kunniaa itselleni.  Ja joidenkin pelaajien laittaminen vaihtoon koko peliksi ei ole mikään kiva homma, sen sanon suoraan. Mutta jonkun on se tehtävä.  Asian ydin on se miten se tehdään jotta he jatkossakin pysyvät mukana


Hyvän joukkuueen merkki on se että jos joku ei yllä parhaampaansa (kuten nyt Abdi ja Efren)  niin toiset astuvat tilalle. Sen tekivät nyt Heikki ja Racha. Ihan eri suoritus kuin Hotsalturnauksessa. Luppa oli maalissa nyt ihan eri mies kuin viime vuonna. Sitä toki edesauttoi rautainen puolustus. Hotsalissa sisäänajetut vaihtoparit Durre-Nipa ja Heikki-Maako tuotti nyt hedelmää. Hyökkäykseen Keny toi roimasti lisävoimaa . Rachaa kehuin jo, joten ei mennä liiallisuuksiin. Erityiskiitokset ”jarrumiehille” Jompelle, Lassille, Mikalle ja Ramille. Toimitte juuri sovitun taktiikan mukaan. Ramilla oli yksi loistava paikka, Jompella jopa kaksi. Efreniä taas hiukan moitin. Ei kannata jäädä tuomarin kanssa kinastelemaan. Siihen meni puolet energiasta mitä oltaisiin tarvittu kentällä. Kun kerran tiedetään että potentiaalia löytyy!


PePo: Luppa; Durre, Heikki, Nipa, Maako; Abdi, Keny, Racha, Efren, Jomppe, Lassi, Mika, Rami. Takapiruna Jocko.
Joukkue josta voi olla ylpeä!


Lopuksi vielä perinteiset kiitokset.  Rafu D ja Mara uurastivat taas kerran toimitsijoina. Se on hyvin tärkeä tehtävä turnauksen onnistumisen kannalta. Juha Laine tuomitsi yksin koko turnauksen läpi, ja hyvin puhalsi. Luppa perheineen piti pientä buffettia jonka myynti ei tainnut olla niin huono? Kaikille iso kiitos!
 
Tulokset
Pepo    -   KGB            2-1
Forest   -   GAB           0-2
RaPa   -  KGB              3-2
GAB   -   PePo             1-3
 Forest  -  RaPa           2-2
KGB   -   GAB              1-6
RaPa  -  PePo              1-2
KGB  -  Forest             5-2
GAB  -  RaPa               6-1
PePo  -  Forest             1-3
 
GAB          4   301    15-5    9
PePo         4   301     8-6     9
Forest       4    112    7-10    4
RaPa         4    112   7-12     4
KGB          4    103     9-13   3
 
Joukkueiden parhaina palkitut pelaajat
GAB – Jermu Juntunen
PePo – Durim Sadiku
Forest – Aziz Oulmassaoud
RaPa – Benjamin Lundström
KGB – Tatu Seppä-Lassila
 
Pistepörssin voitti GABin Jonny Tinnis tehoilla 5+1=6.

IF Fredagspojkarna i Åbo r.f. officiella websidan | webdesign Penbox